1 Στο Ιδέες για crafters

Τι χρειάζεται να ξέρεις για ένα κομμάτι ύφασμα

κομμάτι ύφασμα

Πέρα από το υλικό του υφάσματος και την διάστασή του, υπάρχουν και άλλα πράγματα που χρειάζεται να γνωρίζεις για το κομμάτι ύφασμα που θα δουλέψεις πριν ξεκινήσεις να ράβεις.

Στο βίντεο “Τι χρειάζεται να ξέρεις για ένα κομμάτι ύφασμα”:

 • θα μάθεις πως να ξεχωρίσεις την καλή από την ανάποδη πλευρά του υφάσματος
 • τι είναι η ούγια (selvedge)
 • τι σημασία έχει η ύφανση (grain) και
 • πως βρίσκεις την διαγώνιο (bias) σε ένα κομμάτι ύφασμα.

Όλα αυτά είναι βασικά και πολύ χρήσιμα αν θέλεις να μάθεις να ράβεις!

Για παράδειγμα, αν μπορείς να αναγνωρίσεις αυτά τα βασικά στοιχεία σε ένα κομμάτι ύφασμα, τότε θα ξέρεις πως να τοποθετήσεις επάνω στο ύφασμα και μετά να κόψεις ένα πατρόν, πως να φτιάξεις ρέλι ή να γνωρίζεις ποιά πλευρά του υφάσματος είναι πιο ανθεκτική αν σκοπεύεις π.χ. να φτιάξεις μια τσάντα.

Όλα αυτά αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο – μάθημα.


Το βίντεο αυτό είναι μέρος του σεμιναρίου «Εισαγωγή στη ραπτική με ραπτομηχανή«, το πρώτο online σεμινάριο ραπτικής στα Ελληνικά. Απευθύνεται σε αρχάριους και μπορείς να το παρακολουθήσεις οποιαδήποτε στιγμή σε βολεύει από την άνεση του σπιτιού σου.

Εάν σε τρώει η περιέργεια και θέλεις να δεις πως είναι τελικά το σεμινάριο αυτό και πως μπορείς να το παρακολουθήσεις από τον υπολογιστή σου μπορείς να κάνεις μια ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή εδώ.

Στη συνέχεια μπορείς να μπεις στο περιβάλλον του σεμιναρίου και να παρακολουθήσεις το video όπως θα το έβλεπες εάν το είχες αγοράσει. Σε έπεισα;

Μην παραλείψεις να ρίξεις μια ματιά και στον οδηγό “Πως να επιλέξω υφάσματα ραπτικής” που έχουμε φτιάξει για σένα!

Σχετικά άρθρα

1 σχόλιο

 • απάντηση
  Οδηγός υφασμάτων για αρχάριους – learn2craft
  9 Μαΐου 2018 at 11:33

  […] Το αρχείο Οδηγός υφασμάτων για αρχάριους είναι μέρος του online σεμιναρίου «Μάθε να ράβεις με την ραπτομηχανή σου». Δες επίσης τα άρθρα «Η ανατομία της ραπτομηχανής» και «Όσα θες να γνωρίζεις για ένα κομμάτι ύφασμα». […]

 • Απάντηση