2 Στο Ιδέες για crafters

Τοπ 5 site για online σεμινάρια χειροτεχνίας

site για online σεμινάρια χειροτεχνίας

Το online learning φαίνεται να είναι το μέλλον. Εδώ θα βρεις την λίστα των τοπ 5 site για online σεμινάρια χειροτεχνίας που παρακολουθούμε, εκπαιδευόμαστε από αυτά και σου τα προτείνουμε!

Ναι, η καινούργια μόδα στο εξωτερικό θέλει όσους και όσες επιθυμούν να μάθουν νέες craftoτεχνικές, αντί να επισκεφτούν το πλησιέστερό τους εργαστήριο, να παρακολουθούν διαδικτυακά videos από τον υπολογιστή τους! Αυτά είναι τα καλύτερα!

Αυτά που παρακολουθούμε εμείς είναι στα αγγλικά, γιατί έχουμε μεγαλύτερη ευκολία με τη γλώσσα. Εάν δεν μιλάς καλά αγγλικά μπορεί να μην μπορείς να παρακολουθήσεις τα online σεμινάρια αυτά. Βέβαια κάποια videos είναι τόσο κατανοητά που θα καταλάβεις σίγουρα από τις κινήσεις, αλλά στη θέση σου δεν θα πλήρωνα για κάτι που δεν καταλαβαίνω… Αυτό, λοιπόν, είναι ένα μείον για κάποιους!

Γι’ αυτό κι εμείς φτιάξαμε το «Μάθε να ράβεις με την ραπτομηχανή σου» στα Ελληνικά, ώστε να μπορεί κάποιος να το παρακολουθήσει άνετα στην γλώσσα του.

Και τα 5 site για online σεμινάρια χειροτεχνίας που σου προτείνουμε έχουν μεγάλη ποικιλία από σεμινάρια στις πιο γνωστές κατηγορίες όπως ραπτική, πλέξιμο, βελονάκι, quilting, κόσμημα, χαρτί κτλ. Εάν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο τότε μπορεί να μην το βρεις και στα τρία. Και τα 5 έχουν και αρκετό δωρεάν υλικό για να δεις πως είναι πριν αγοράσεις. Όλα προσφέρουν και τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις από όπου θέλεις (κινητό, υπολογιστή, tablet κτλ).

Παρακάτω ακολουθούν τα 5 πιο hot αυτή τη στιγμή site για online σεμινάρια χειροτεχνίας που θα βρεις στον χώρο των χειροτεχνιών. Η σειρά έχει να κάνει με τις δικές μας προτιμήσεις!


1. CREATIVEBUG.COM

Για μένα το CreativeBug είναι το πιο hot site αυτή τη στιγμή για crafts. Πρόκειται για συνδρομητικό site, όπου πληρώνεις με τον μήνα και έχεις απεριόριστη πρόσβαση σε όποιο video θέλεις. Μεγάλο του ατού είναι τα τρανταχτά ονόματα από τον διεθνή χώρο των crafts που προσφέρουν μαθήματα και τεχνικές.

Θέλω πολύ π.χ. να παρακολουθήσω μάθημα πλεξίματος με την Debbie Stoller του Stitch and Bitch ή να μάθω να ράβω παρέα με τον Joel Dewberry και την Anna Maria Horner. Γενικά το στιλ του είναι πιο μοντέρνο και χαρούμενο και τα μαθήματά του είναι περισσότερο project based, παρά βασισμένα σε μια συγκεκριμένη τεχνική από ό,τι άλλα ανταγωνιστικά site. Δες το trailer με τα μαθήματα του μήνα για να πάρεις μια ιδέα.


2. CRAFTSY.COM

Το Craftsy.com είναι το αμέσως επόμενο πιο δημοφιλές site με online σεμινάρια χειροτεχνίας. Εδώ πληρώνεις ανά video/ μάθημα και μπορείς να παρακολουθήσεις το video που έχεις πληρώσει απεριόριστες φορές. Πρόσφατα ξεκίνησε και το συνδρομητικό του πρόγραμμα μιας και εξαγοράστηκε και αργά και σταδιακά θα μετονομαστεί σε Blueprint. Κάθε μάθημα έχει μερικές φορές και σημειώσεις και εργασίες και είναι πάντα πολύ σαφή τα κεφάλαια και το τι καλύπτεται σε κάθε μάθημα, ώστε να μπορείς να δεις εάν θέλεις μόνο ακριβώς αυτό που αναζητάς.

Μπορείς επίσης να ανεβάσεις τη δουλειά που έκανες με αυτά που έμαθες. Το Craftsy.com πουλάει επίσης και υλικά και εργαλεία και κιτς έτοιμα για να φτιάξεις διάφορα στο σπίτι σου. Διαθέτει πολύ ισχυρό community! Δες και το εισαγωγικό video να πάρεις μια γεύση.


3. CREATIVELIVE.COM

Το CreativeLive.com είναι σίγουρα το πιο εναλλακτικό επιμορφωτικό site από όλα όσα θα αναφέρουμε εδώ. Δεν είναι αποκλειστικά φτιαγμένο για crafters, οπότε θα βρεις και περιεχόμενο για design, φωτογραφία, οικονομικά και επιχειρηματικά, μουσική κτλ. Το μοντέλο του είναι τελείως διαφορετικό από όλα τα άλλα. Η ιδέα είναι οτι υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με ζωντανές προβολές μαθημάτων που μπορείς να παρακολουθήσεις δωρεάν την ώρα που προβάλλονται.

Εάν αυτή η ώρα δεν σε εξυπηρετεί, τότε μπορείς να αγοράσεις το συγκεκριμένο μάθημα και να το παρακολουθήσεις εσύ όποτε θέλεις και σε βολεύει. Από ό,τι έχουμε δει τα περισσότερα μαθήματα έχουν και ζωντανό κοινό, οπότε ο εισηγητής είναι σίγουρα πιο άνετος αντί να μιλάει σε μια κάμερα. Είναι λίγο σαν να παρακολουθείς κάποιο μάθημα σε τάξη που θα γινόταν κάπου, χωρίς όμως να είσαι εκεί. Και η θεματολογία είναι πιο ιδιαίτερη, οπότε αξίζει να του δώσεις μια δοκιμή δωρεάν! Δες και το δικό τους εισαγωγικό video.


4. CRAFTDAILY.COM

Το CraftDaily.com είναι σίγουρα το πιο μελετημένο από όλα site για online σεμινάρια. Σε αυτό μπορείς να κάνεις ουσιαστικά ό,τι σου αρέσει. Δηλ. να αγοράσεις ένα μόνο video/ μάθημα, να εγγραφείς με συνδρομή για πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο με μηνιαίο ή ετήσιο πακέτο ή να επιλέξεις σε ποιά κατηγορία videos σε ενδιαφέρει να είσαι συνδρομητής (πάλι με τον μήνα ή τον χρόνο) και να έχεις πρόσβαση μόνο σε αυτό το περιεχόμενο.

Γενικά το στιλ του δεν είναι τόσο «φρέσκο» όσο τα προηγούμενα, αλλά έχει καλή δομή και καλές τεχνικές. Το βοηθάει σημαντικά οτι είναι «παιδάκι» των πολύ γνωστών περιοδικών Interweave Knits, Interweave Crochet, Cloth Paper Scissors κτλ. Υστερεί σημαντικά το κομμάτι του DIY, αλλά έχει και videos με υφαντική και επεξεργασίας μαλλιού για όσους ενδιαφέρονται. Οπότε δεν χάνεις κι εδώ τίποτα να του δώσεις μια ευκαιρία. Δες και το δικό τους εισαγωγικό video.


5. SKILLSHARE.COM

Εντάξει, το Skillshare.com δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις, μιας και είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες για online σεμινάρια χειροτεχνίας εκεί έξω. Εκεί θα βρεις μια τεράστια ποικιλία από σεμινάρια για business, για φωτογραφία και design, για τεχνολογία και φυσικά για πιο lifestyle πράγματα, όπως μαγειρική, ομορφιά και μεταξύ των οποίων και χειροτεχνίες.

Δεν θα βρεις την εξειδίκευση που μπορεί να βρεις στις προηγούμενες πλατφόρμες, αλλά ομολογουμένως το περιεχόμενο των online courses εδώ φαίνεται λίγο πιο “ψαγμένο”. Ραπτική, πλέξιμο, βελονάκι, watercoloring, κόσμημα, πολυμερικός πηλός… από όλα έχει ο μπαξές. Γιατί να το δοκιμάσεις; Έχει αρκετό δωρεάν περιεχόμενο και δεν παύει να είναι εγγύηση το περιεχόμενο που επιλέγει το Skillshare.com.

Τέλος, αν δεν παινέσεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει, οπότε δεν μπορώ να μην αναφέρω και το Learn2Craft.gr!

Μπορεί να μην έχει ακόμη την ποικιλία σε τεχνικές και θέματα που έχουν τα υπόλοιπα, αλλά είναι το πρώτο και μοναδικό site με online σεμινάρια χειροτεχνίας στα Ελληνικά! Προς το παρόν το περιεχόμενο περιλαμβάνει σεμινάρια ραπτικής για αρχάριους και προχωρημένους και ένα σεμινάριο Εισαγωγή στο Powertex για όσους ενδιαφέρονται περισσότερο για τα mixed media.

site για online σεμινάρια χειροτεχνίας

Εσύ τι γνώμη έχεις; Έχεις δοκιμάσει κάποιο από τα παραπάνω site με online σεμινάρια χειροτεχνίας; Ποιο σεμινάριο θα ήθελες να παρακολουθήσεις;

Σου άρεσε αυτό το άρθρο; Τότε ρίξε μια ματιά και στο “5 site για δημιουργική έμπνευση”

site για online σεμινάρια χειροτεχνίας

Σχετικά άρθρα

2 Comments

 • απάντηση
  mariazil
  8 Μαΐου 2018 at 19:40

  Καλορίζικη και (επιτέλους και μπράβο και αυτό χρειάζεται σ’ αυτό τον χώρο, ξέρεις εσύ) ! Μια μικρή ενημέρωση ως προς το Craftsy, ξέρεις πόσο το αγαπώ, βέβαια: είναι πλέον ΚΑΙ συνδρομητικό, με μηνιαία συνδρομή ως Craftsy Unlimited! Φυσικά, όλα τα υπόλοιπα σάιτ, άκρως ενδιαφέροντα επίσης! Νομίζω ότι καλύπτουν όλα τα γούστα και επιθυμίες του κάθε χειροτέχνη και σε κάθε επίπεδο! Και στα δικά μας λοιπόν (τα ελληνικά, εννοώ)!

 • απάντηση
  Τοπ 5 site για να πάρεις ιδέες για χειροτεχνίες - learn2craft
  31 Μαρτίου 2020 at 13:05

  […] εδώ… Μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στα “Τοπ 5 sites για online σεμινάρια χειροτεχνίας” και δεσμεύομαι οτι σύντομα θα ανεβάσω και ένα άρθρο με […]

 • Απάντηση