1 Στο Ιδέες για crafters

Μαγνητικό πιατάκι για καρφίτσες

μαγνητικό πιατάκι για καρφίτσες

Εάν ψάχνεις έναν εύκολο τρόπο να νοικοκυρεύεις τις καρφίτσες σου την ώρα που ράβεις, τότε μπορείς να φτιάξεις ένα μαγνητικό πιατάκι για καρφίτσες, βελόνες, παραμάνες!

Δεν ξέρω αν αυτό που θα σου περιγράψω θα σου φανεί οικείο, αλλά να θυμάσαι όλα βγαλμένα από τη ζωή είναι. Σε αυτήν την περίπτωση από την ζωή μιας ενθουσιώδους ράφτρας.

Έχεις καρφιτσώσει το project σου και κάθεσαι να το ράψεις στη ραπτομηχανή. Είσαι τόσο απορροφημένη/ος σε αυτό που κάνεις που καθώς προχωράς το γαζί σου αφαιρείς μια μια τις καρφίτσες και τις παρατάς επάνω στο τραπέζι που ακουμπάει η ραπτομηχανή σου. Ή ακόμη χειρότερα, τις βάζεις αφηρημένη/ος στο στόμα σου, μέχρι που δεν χωράνε άλλες… πολύ επικίνδυνο και δεν το προτείνω!

Όταν τελειώνεις το ράψιμο συνειδητοποιείς οτι οι περισσότερες, αν όχι όλες οι καρφίτσες έχουν φύγει από το τραπέζι και έχουν πέσει στο πάτωμα, όπου σίγουρα κάποιος ή θα τις πατήσει (πιθανότατα εσύ) ή θα τις φάει (κατοικίδιο ή παιδί). Καθόλου καλή ιδέα!

Σου θυμίζει κάτι;

Εάν ναι, τότε σου έχω την λύση!

Με το μαγνητικό πιατάκι για καρφίτσες θα λύσεις αυτό το πρόβλημα μια και καλή.

Γιατί; Γιατί η αλήθεια είναι οτι ωραίες οι πελότες και πολύ χρήσιμες, δεν λέω, αλλά όταν ράβεις και θέλεις να βγάλεις γρήγορα την καρφίτσα και να επιστρέψεις την προσοχή σου στη ραπτομηχανή και στα χέρια σου, τότε θέλεις κάτι που θα μαζέψει τις καρφίτσες σου και θα τις κρατήσει εκεί ότι και να γίνει.

Ε, γι’αυτή τη δουλειά είναι το μαγνητικό πιατάκι για καρφίτσες (βελόνες, παραμάνες κτλ)!

Το να το φτιάξεις είναι εξαιρετικά απλό και εύκολο.

Θα χρειαστείς:

 • 1 πιατάκι ή μπολάκι που έχεις στο σπίτι
 • σουπερ δυνατή κόλλα στιγμή
 • 3-4 μικρούς μαγνήτες

Γυρνάς το πιατάκι σου ανάποδα και βάζεις λίγη κόλλα σε ένα μαγνητάκι. Το τοποθετείς εκεί που θέλεις να κολλήσει, ανάλογα με το σχήμα του πιάτου ή μπολ (στρογγυλό, τετράγωνο κτλ).

Περιμένεις να στεγνώσει πολύ καλά για να μην κουνιέται και συνεχίζεις και με τους υπόλοιπους μαγνήτες.

tip: Εάν βιαστείς και δεν περιμένεις να στεγνώσει καλά ο μαγνήτης, όταν πας να βάλεις τον καινούργιο, ο προηγούμενος θα φύγει από τη θέση του και στο τέλος θα έχεις φτιάξει ένα μικρό βουναλάκι από μαγνήτες στο κέντρο του πιάτου.

Περιμένεις να στεγνώσει καλά η κόλλα και γυρνάς το πιατάκι ανάποδα! Είναι έτοιμο για να το χρησιμοποιήσεις.

(αλήθεια έχεις κάνει subscribe στο κανάλι του Learn2craft στο YouTube; Εκεί θα βρεις αυτό το video, αλλά και άλλα project που μπορεί να σε ενδιαφέρουν!)

Και μια μικρή συμβουλή ακόμα.

Το πιατάκι αυτό είναι τέλεια ιδέα για να το χρησιμοποιήσεις όπως σου περιέγραψα πριν, δηλαδή την ώρα που ράβεις και την ώρα που θέλεις εύκολα να μαζέψεις τις καρφίτσες σου. Δεν είναι όμως η ιδανική ιδέα για την αποθήκευση των καρφιτσών και των βελόνων σου. Γι’ αυτό υπάρχουν οι πελότες και τα μαξιλαράκια που προστατεύουν και τις μύτες, ώστε να παραμένουν αιχμηρές.

Εάν χρειάζεσαι οδηγίες για να φτιάξεις μια πελότα για τις καρφίτσες σου, τότε σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά στο άρθρο “Μαξιλαράκι για τις καρφίτσες σου” εδώ.

Με την ίδια ακριβώς λογική μπορείς να έχεις και ένα μεταλλικό κουτάκι σαν αυτό εδώ, να του βάλεις μέσα ένα μαγνητάκι και να τοποθετείς εκεί τις σακοράφες ή τις παραμάνες σου όπως κάνω κι εγώ!

Ελπίζω να βρεις την ιδέα χρήσιμη και να την βάλεις σε εφαρμογή!

Καλά ραψίματα <3

Σχετικά άρθρα

1 σχόλιο

 • απάντηση
  Πώς ντύνουμε μια γλάστρα με ύφασμα - learn2craft
  16 Ιουλίου 2021 at 17:18

  […] Μαγνητικό πιατάκι για καρφίτσες […]

 • Απάντηση