0 Στο Ιδέες για crafters

Μαγιάτικο στεφάνι από ρετάλια υφάσματος

Εάν έχεις στο σπίτι σου περισσευούμενα κομματάκια υφάσματος από τα διάφορά σου project, δώσε μια ευκαιρία σε αυτό το μαγιάτικο στεφάνι από ρετάλια. Είναι εύκολο, γρήγορο και ό,τι πρέπει για την πρώτη μέρα του Μαίου.

Ξέρω οτι το παραδοσιακό μαγιάτικο στεφάνι απαιτεί την χρήση λουλουδιών, αλλά άκουσε και τα δικά μου επιχειρήματα, γιατί το συγκεκριμένο στεφάνι είναι καλύτερη λύση.

  1. Θα χρησιμοποιήσεις ρετάλια υφάσματος που τα κρατάς μήπως και κάπου χρειαστούν… αυτή είναι η ευκαιρία σου!
  2. Είναι ουσιαστικά ένα project που είναι φιλικό προς το περιβάλλον, αφού προωθεί την επαναχρησιμοποίηση των υφασμάτων.
  3. Δεν θα μαραθεί ποτέ!
  4. Μπορείς να το διακοσμήσεις μέσα στο σπίτι σου όπου θέλεις χωρίς να μαδάει
  5. Είναι οικονομικό.
  6. Μπορείς να το φτιάξεις εύκολα μαζί με τα πιτσιρίκια σου.
  7. Τώρα που έμαθες την τεχνική μπορείς να το κάνεις και με άλλα υφάσματα για διαφορετικές εποχές του χρόνου. Π.χ με μάλλινα κομματάκια και λινάτσα για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Νομίζω οτι το έπιασες το νόημα…

Πάμε να δούμε, λοιπόν, πως μπορείς να φτιάξεις αυτό το μαγιάτικο στεφάνι από ρετάλια!

Θα χρειαστείς:

  • Κουρελάκια σε διαφορα χρώματα – ιδανικά σε χαρούμενα χρώματα της άνοιξης 🙂
  • Μια βάση για το στεφάνι – εγώ χρησιμοποίησα ένα ξύλινο τελάρο κεντήματος που μου είχε ξεμείνει από άλλη δημιουργία και περίμενε να αξιοποιηθεί. Μερικά άλλα πράγματα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι: σύρμα, μεταλλική βάση για στεφάνια από καταστήματα με είδη χειροτεχνίας, μια μεταλλική κρεμάστρα.
  • Ψαλίδι ζιγκ ζαγκ – αν δεν έχεις μας κάνει και το απλό ψαλίδι

Το πρώτο βήμα είναι να προσπαθήσεις να φέρεις όλα τα ρετάλια σου σε περίπου το ίδιο μέγεθος για να έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Φυσικά, μπορείς να το αφήσεις και πιο ελεύθερο και να μην σε πιάνει το ψυχαναγκαστικό που έπιασε εμένα και τα έκανα όλα ίδια.

Εάν έχεις το ψαλίδι ζιγκ ζαγκ μπορείς να κόψεις και τις άκρες των υφασμάτων για να τους δώσεις μια πιο ανάλαφρη αίσθηση.

Για το συγκεκριμένο στεφάνι με τελάρο διαμέτρου 24 εκ. χρειάστηκα συνολικά 72 κουρελάκια, σε μέγεθος περίπου 17εκ επί 5εκ, σε 6 χρώματα επί 12 φορές το κάθε χρώμα.

Η συνέχεια είναι απλή και ευχάριστη. Δένεις με έναν απλό κόμπο κάθε κουρελάκι επάνω στη βάση του στεφανιού. Εγώ (πάλι χάρη στον ψυχαναγκασμό μου) ακολούθησα συγκεκριμένη σειρά στα χρώματα. Ίσως θα προτιμούσα να έχω κάνει μια πιο ανακατεμένη βερζιόν. Θα το δοκιμάσω στο επόμενο.

Δεν χρειάζεται να σφίγγεις πολύ τον κόμπο και επίσης, δεν χρειάζεται να είναι πολύ πολύ κοντά το ένα κουρελάκι δίπλα στο άλλο. Καθώς θα προχωράς μπορείς να προσαρμόζεις τις αποστάσεις με τα χέρια σου.

Όταν τελειώσεις μπορείς να δέσεις και μια κορδέλα σε χρώμα που να ταιριάζει με τα υφάσματά σου.

Το μαγιάτικο στεφάνι από ρετάλια υφάσματος είναι έτοιμο!

tip: Όταν τελειώσεις με τα δεσίματα πιάσε με τα χέρια σου τα υφασματάκια και στρίψε τα ελαφρά προς τα μέσα για να “ζωντανέψει” το στεφάνι σου.

Το μόνο που μένει είναι να βρεις σε ποιό σημείο του σπιτιού σου θα στολίσεις το στεφάνι σου!

Εάν σου άρεσε αυτή η ιδέα, τότε μπορείς να ρίξεις και μια ματιά και στην κατηγορία “Ιδέες για crafters” για να βρεις περισσότερα projects που μπορείς να φτιάξεις!

Σχετικά άρθρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Απάντηση