1 Στο Ιδέες για crafters

Πώς ντύνουμε μια γλάστρα με ύφασμα

Εάν έχεις βαρεθεί τις απλές κεραμικές γλάστρες, τότε αυτό το project είναι για σένα! Ακολούθησε τις βήμα βήμα οδηγίες και ντύσε μια γλάστρα με ύφασμα της επιλογής σου για να ταιριάζει με τη διακόσμηση του σπιτιού σου!

Τo project αυτό είναι ιδανικό για να διακοσμήσεις τον χώρο σου όπως σου αρέσει ή για να κάνεις ένα πιο προσωπικό δώρο σε κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο.

Για να ντύσεις μια γλάστρα με ύφασμα θα χρειαστείς:

 • Ένα πήλινο γλαστράκι στο μέγεθος που θέλεις
 • Αρκετό ύφασμα (κατά προτίμηση λίγο πιο χοντρό) που να καλύπτει τη γλάστρα
 • Ψαλίδι
 • Κόλλα κρυσταλλική
 • Πινέλο

Το πρώτο που χρειάζεται να κάνεις είναι να μετρήσεις το ύφασμά σου. Απλώνεις το ύφασμά σου σε μια επίπεδη επιφάνεια και τοποθετείς τη γλάστρα σου στην μια γωνία. Τυλίγεις το ύφασμα σιγουρεύοντας οτι έχεις αρκετό περίσσιο ύφασμα για να καλύψεις όλη τη γλάστρα στο πλάτος της. Χρειάζεσαι αρκετό ύφασμα και για να γυρίσει προς τα μέσα περίπου 4εκ τόσο στην πάνω πλευρά, όσο και στον πάτο της γλάστρας.

Κόβεις με το ψαλίδι το ύφασμα που περισσεύει.

Με ένα πινέλο απλώνεις μπόλικη κόλλα στην μια πλευρά της γλάστρας.

Αρχίζεις να κολλάς το ύφασμα προσεκτικά απλώνοντας το ύφασμα με το χέρι σου για να μην κάνει ζάρες. Συνεχίζεις βάζοντας κόλλα μέχρι να καλυφθεί όλη η γλάστρα.

Όταν φτάσεις στο σημείο που ενώνονται τα δύο υφάσματα κόψε ίσια με το ψαλίδι, ώστε να δημιουργηθεί μια ίσια ένωση. Βάλε αρκετή κόλλα για να μην ανοίξει η “ραφή” σου.

Γύρνα τη γλάστρα ανάποδα και κόψε όσο ύφασμα περισσεύει. Αρκεί να έχεις περίπου 4-5 εκ. για να γυρίσει προς τα μέσα. Κάνε κάθετες ψαλιδιές, βάλε κόλλα επάνω στη γλάστρα και γύρισε με τα δάχτυλά σου το ύφασμα προς τα μέσα για να κολλήσει στον πάτο.

Κάνε το ίδιο και με την επάνω πλευρά της γλάστρας. Μην φοβηθείς να χρησιμοποιήσεις τα χέρια σου. Η συγκεκριμένη κόλλα είναι υδατοδιαλυτή και φεύγει με λίγο σαπούνι και νερό από τα χέρια.

Τέλος, κάλυψε με μπόλικη κόλλα όλη τη γλάστρα και από την εξωτερική πλευρά του υφάσματος. Βάλε αρκετή μέχρι να την πιεί το ύφασμα. Όταν στεγνώσει η κόλλα θα γίνει διάφανη και θα κάνει και το γλαστράκι αδιάβροχο.

Βάλε το γλαστράκι σου ανάποδα να στεγνώσει καλά επάνω σε ένα κομμάτι ύφασμα! Προσοχή όχι σε χαρτί ή άλλη επιφάνεια γιατί θα κολλήσει. Σε μερικές ώρες η γλάστρα με ύφασμα θα είναι έτοιμη!

γλάστρα με ύφασμα

Σιγουρέψου οτι στο σημείο που ενώνονται τα υφάσματα δεν έχει ξεκολλήσει κάτι και αν χρειάζεται ξαναπέρνα λίγη κόλλα.

Η γλάστρα με ύφασμα είναι έτοιμη για να της βάλεις μέσα φυτό και να το ποτίζεις άφοβα!

Μεγιά!

γλάστρα με ύφασμα

Για περισσότερα project διακόσμησης σπιτιού ρίξε μια ματιά στα:

γλάστρα με ύφασμα

Σχετικά άρθρα

1 σχόλιο

 • απάντηση
  Ζωγραφική σε φλυτζάνια με μαρκαδόρο - learn2craft
  12 Οκτωβρίου 2022 at 18:23

  […] Πώς ντύνουμε γλάστρα με ύφασμα […]

 • Απάντηση