0 Στο Ιδέες για crafters

Ράβουμε διακοσμητικές φάσες σε πετσέτες

φάσες σε πετσέτες

Μια εύκολη ιδέα για αρχάριους στη ραπτική είναι να ράψεις διακοσμητικές φάσες σε πετσέτες! Είναι μια εξαιρετική ιδέα για να αλλάξεις την διακόσμηση του μπάνιου σου ή να κάνεις ένα δώρο σε κάποιον φίλο ή φίλη σου. Έλα να δούμε πως μπορείς να το κάνεις.

Αυτό το project ήθελα πολύ καιρό να το δοκιμάσω και για κάποιο λόγο, όλο το άφηνα στην άκρη. Ίσως επειδή φοβόμουν να ράψω με πετσέτα… Μετά το σεμινάριο Ράβουμε με δύσκολα υφάσματα που έκανα όμως και είδα οτι δεν είναι κάτι τόσο δύσκολο, το πήρα απόφαση.

Πάμε να σου δείξω πως θα τα καταφέρεις κι εσύ να ράψεις διακοσμητικές φάσες σε πετσέτες!

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

  • Παλιές πετσέτες που θέλεις να ανανεώσεις
  • Λωρίδες ύφασμα ιδανικά βαμβακερό
  • Ψαλίδι ή περιστροφικό κόφτη και επιφάνεια κοπής
  • Κλωστή σε χρώμα της επιλογής σου
  • Σίδερο
  • Ραπτομηχανή
  • Σίδερο

Εάν δεν έχεις ξαναράψει με πετσέτα και θέλεις να μάθεις περισσότερα σχετικά με το τι βελόνα ή ποιό ποδαράκι να χρησιμοποιήσεις και ποιές ρυθμίσεις θα χρειαστεί να κάνεις στην ραπτομηχανή σου, τότε προτείνω να ρίξεις μια ματιά στο σεμινάριο Ράβουμε με δύσκολα υφάσματα #1″ για να μάθεις περισσότερα.

Εκεί θα βρεις αναλυτικά όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να ράβεις με υφάσματα όπως πετσέτα, δέρμα, ζέρσεϋ, τζήν, πλαστικοποιημένα υφάσματα με άνεση και αυτοπεποίθηση.

σεμινάριο ραπτικής προχωρημένοι

Για να μάθεις περισσότερα σχετικά με το σεμινάριο “Ράβουμε με δύσκολα υφάσματα #1” μπορείς να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα!


Βήμα 1: Κόβεις τα υφάσματα

Για κάθε πετσέτα που θέλεις να διακοσμήσεις θα χρειαστείς μια λωρίδα υφάσματος περίπου 12 εκ σε πλάτος και φάρδος όσο είναι η πετσέτα σου προσθέτωντας 2 εκατοστά από κάθε πλευρά.

Βήμα 2: Σιδερώνεις το στρίφωμα

Με το σίδερό σου σιδερώνεις καλά το ύφασμά σου και στη συνέχεια το γυρίζεις από κάθε πλευρά περίπου 1εκ προς τα μέσα για να φτιάξεις ένα απλό μονό στρίφωμα.

Βήμα 3: Τοποθέτηση υφάσματος

Στη συνέχεια άπλωσε την πετσέτα σου και τοποθέτησε επάνω την φάσα του υφάσματος εκεί που θέλεις να είναι. Δώσε προσοχή να είναι όσο το δυνατόν ίσια (δυσκολεύει το πράγμα όταν η πετσέτα είναι παλιά και μπορεί να έχει ταλαιπωρηθεί λίγο). Μπορείς να μετρήσεις και με μια μεζούρα, ώστε η απόσταση να είναι ίδια από την άκρη.

Βάζεις καρφίτσες και φροντίζεις το ύφασμά σου να μην κάνει ζάρες για να μπορέσεις να το ράψεις.

Βήμα 4: Τα πλαινά της φάσας

Αφού καρφιτσώσεις την φάσα, γύρνα την πετσέτα από την ανάποδη πλευρά, σιδέρωσε το ύφασμα που περισσεύει ένα εκατοστό προς τα μέσα. Δίπλωσε μια δεύτερη φορά και καρφίτσωσε επάνω στην πετσέτα, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες.

Βήμα 5: Ράψε το ύφασμα επάνω στην πετσέτα

Τοποθέτησε την πετσέτα με το ύφασμα κάτω από το ποδαράκι και ράψε γύρω γύρω με απλό γαζί και περιθώριο ραφής περίπου 0.5εκ. Δώσε προσοχή στις άκρες, όπου έχεις διπλώσει το ύφασμα προς τα μέσα.

Μην παραλείψεις να σιδερώσεις καλά τις πετσέτες σου όταν τελειώσεις για να “κάτσει” σωστά το ύφασμα στη θέση του.

Οι πετσέτες σου είναι έτοιμες!

φάσες σε πετσέτες

Εννοείται οτι είναι καλή ιδεά να φτιάξεις περισσότερες από μια για να διακοσμήσεις το μπάνιο σου ή και να κάνεις δώρο σε αγαπημένα σου πρόσωπα. Τώρα που έμαθες πως να ράβεις διακοσμητικές φάσες σε πετσέτες θα θέλεις να το δοκιμάσεις παντού!

φάσες σε πετσέτες

Εάν σου άρεσε αυτό το project ραπτικής τότε μπορείς να δοκιμάσεις να ράψεις και Υφασμάτινους σελιδοδείκτες για τα βιβλία σου!

φάσες σε πετσέτες

Σχετικά άρθρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Απάντηση