1 Στο Ιδέες για crafters

Ζωγραφική σε φλυτζάνια με μαρκαδόρο

ζωγραφική σε φλυτζάνια

Ένα από τα πιο εύκολα και απλά crafts που μπορείς να κάνεις στο σπίτι είναι η ζωγραφική σε φλυτζάνια με μαρκαδόρο. Με τα κατάλληλα υλικα, μπορείς να μεταμορφώσεις τα απλά λευκά σου φλυτζάνια σε ό,τι σχέδιο σου αρέσει. Πάμε να δούμε τις αναλυτικές οδηγίες για το πως θα το καταφέρεις.

Μερικά tips πριν ξεκινήσεις… Η ζωγραφική σε φλυτζάνια μπορεί να είναι μια πολύ ευχάριστη και δημιουργική απασχόληση για μικρούς και μεγάλους. Για να πάνε τα πράγματα όπως τα θέλεις όμως, καλό είναι να έχεις βάλει λίγο σκέψη από πριν στο σχέδιο που θέλεις να φτιάξεις επάνω στο φλυτζάνι σου.

Οι μαρκαδόροι που θα χρησιμοποιήσεις είναι ανεξίτηλοι και καλό είναι, ειδικά αν δεν το έχεις απόλυτα με το σχέδιο, να μην αυτοσχεδιάσεις στο 100%. Επιπλέον, η επιφάνεια στο φλυτζάνι είναι κυρτή και γλιστράει, γεγονός που μπορεί να κάνει τα πράγματα λίγο πιο δύσκολα…

Έχοντας τα παραπάνω υπόψιν, μπορείς να μπεις στον λογαριασμό του Learn2craft.gr στο Pinterest και αφού μας κάνεις follow να δεις τις ιδέες για ζωγραφική σε πορσελάνη που έχουμε συγκεντρώσει για έμπνευση σε σχέδια!

Αφού επιλέξεις το σχέδιο που θέλεις να φτιάξεις, είναι ώρα για τα υλικά σου.

Θα χρειαστείς μαρκαδόρους ειδικούς για την ζωγραφική σε πορσελάνη. Εάν δεν θέλεις να ξοδέψεις πολλλά χρήματα μπορείς να αγοράσεις λίγα χρώματα που σου αρέσουν, αλλά οπωσδήποτε μαύρο χρώμα! Θα σου φανεί οπωσδήποτε χρήσιμο.

Εκτός από τα χρώματα θα χρειαστείς και λευκά φλυτζάνια. Εάν έχεις σπίτι ήδη τέλεια. Αλλιώς θα τα βρεις ακόμη και στα σουπερμάρκετ.

Λίγα πραγματάκια ακόμη πριν ξεκινήσεις την ζωγραφική σε φλυτζάνια...

  1. Διάβασε καλά τις οδηγίες των μαρκαδόρων. Θα σου λένε τι να προσέξεις, πως να τους “ξυπνήσεις” πριν την πρώτη χρήση, πως να τους αποθηκεύσεις για να μην σου χαλάσουν, αν χρειάζεται ψήσιμο για να διατηρηθούν τα χρώματα καιαν μπορείς να πλύνεις τα φλυτζάνια στο πλυντήριο πιάτων.
  2. Εάν ζωγραφίζεις σε φλυτζάνια απόφυγε να κάνεις σχέδιο εκεί που θα ακουμπάνε τα χείλια. Μπορεί να είμαι υπερβολική, αλλά καλύτερα να μην βάζεις το στόμα σου επάνω στο χρώμα.

Εάν το σχέδιο που έχεις επιλέξει είναι λίγο πιο δύσκολο, τότε μπορείς να κάνεις ένα πρώτο σχέδιο επάνω στο φλυτζάνι με ένα μολυβάκι και μετά να πατήσεις επάνω του με τον μαρκαδόρο.

Εγώ το έκανα στο συγκεκριμένο σχέδιο που βλέπεις στην φωτογραφία γιατί ήθελα το πρόσωπο να είναι σωστά κεντραρισμένο. Αφού στέγνωσε καλά ο μαρκαδόρος αφαίρεσα ό,τι μολυβιές είχαν μείνει προσεκτικά με ένα βαμβάκι με νερό.

Αφού τελειώσεις με την ζωγραφική, αφήνεις τα φλυτζάνια σου να στεγνώσουν καλά και στη συνέχεια ακολουθείς τις οδηγίες χρήσης τους για να τα ψήσεις στον φούρνο.

Σε περίπτωση που δεν σκοπεύεις να πλένεις τα φλυτζάνια αυτά και είναι μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς, τότε δεν χρειάζεται να κάνεις αυτό το βήμα.

Να προσθέσω εδώ οτι εννοείται οτι η ζωγραφική σε φλυτζάνια δεν είναι η μόνη ιδέα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Οι ίδιες συμβουλές και οδηγίες ισχύουν και για να ζωγραφίσεις μπωλ, πιάτα, γλάστρες, βάζα κτλ.

Και όλα τα παραπάνω αποτελούν εξαιρετικές ιδέες για να διακοσμήσεις τον χώρο σου, αλλά και για να κάνεις δώρα σε αγαπημένα σου πρόσωπα.

ζωγραφική σε φλυτζάνια

Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο, τότε ρίξε μια ματιά και σε άλλες ιδέες για εύκολες χειροτεχνίες από το Learn2craft.gr, όπως:

ζωγραφική σε φλυτζάνια
ζωγραφική σε φλυτζάνια

Σχετικά άρθρα

1 σχόλιο

  • απάντηση
    Πως ανακυκλώνουμε παλιά κεριά - learn2craft
    18 Οκτωβρίου 2022 at 06:08

    […] Εάν σου άρεσε αυτό το project τότε μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στο “Ζωγραφική σε φλυτζάνια με μαρκαδόρο” […]

  • Απάντηση