0 Στο Ιδέες για crafters

Οδηγός για τα σύμβολα πλυσίματος των υφασμάτων

σύμβολα πλυσίματος των υφασμάτων

Πήγες να αγοράσεις ύφασμα από ένα μαγαζί και μαζί σου έδωσαν και ένα χαρτί με κάτι περίεργα σύμβολα. Αναρωτιέσαι τι σημαίνουν; Τότε χρειάζεσαι οπωσδήποτε τον οδηγό για τα σύμβολα πλυσίματος των υφασμάτων!

Όλα τα υφάσματα και τα ρούχα μας, ανάλογα με τον τρόπο που έχουν φτιαχτεί και επεξεργαστεί απαιτούν και την αντίστοιχη φροντίδα στο πλύσιμο.

Γι’ αυτό έχει δημιουργηθεί και ένας διεθνής κώδικας με σύμβολα πλυσίματος των υφασμάτων, ώστε όλοι να μπορούμε εύκολα να αναγνωρίσουμε τι είδους φροντίδα χρειάζεται κάθε ύφασμα. Τι προτείνει ο κατασκευαστής του και τι είναι καλό να αποφεύγεται.

Δες για παράδειγμα την παρακάτω φωτογραφία από ένα site με υφάσματα που περιλαμβάνει και τα σύμβολα πλυσίματος του υφάσματος που διατίθεται προς πώληση.

σύμβολα πλυσίματος των υφασμάτων

Τα σύμβολα αυτά αν δεν ξέρεις τι σημαίνουν μπορεί να είναι αρκετά μπερδευτικά. Μην ανησυχείς όμως γιατί είμαι εδώ για να σε βοηθήσω!

Έφτιαξα έναν επεξηγηματικό οδηγό συμβόλων για την φροντίδα των υφασμάτων που μπορείς να τον κατεβάσεις ΔΩΡΕΑΝ, να τον τυπώσεις και να τον έχεις στο εργαστήριό σου για να μπορείς να πλύνεις και να καθαρίσεις τα υφάσματά σου, πρώτον πριν ράψεις οτιδήποτε και δεύτερον, αφού τα ράψεις και τα χρησιμοποιήσεις.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλεις τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα και θα λάβεις άμεσα το αρχείο pdf με τα σύμβολα πλυσίματος των υφασμάτων στο email που έχεις δηλώσει.


To pdf αυτό θα το βρεις και μέσα στα online σεμινάρια ραπτικής του Learn2craft.gr στην ενότητα Χρήσιμα Αρχεία μαζί με πολύ χρήσιμο υλικό για την ραπτική.
Μάθε περισσότερα εδώ

Εάν θέλεις μπορείς να εκτυπώσεις το αρχείο αυτό και σε μεγαλύτερο μέγεθος και να το τοποθετήσεις σε ένα κάδρο. Κρέμασέ το εκεί που έχεις το πλυντήριο ρούχων σου, ώστε να μην χρειαστεί ξανά να ψάχνεις τι σημαίνουν όλα αυτά τα σύμβολα όταν έρχεται η ώρα να βάλεις πλυντήριο.

σύμβολα πλυσίματος των υφασμάτων

Εάν βρήκες αυτό το περιεχόμενο χρήσιμο, τότε ρίξε μια ματιά και στο υπόλοιπο ΔΩΡΕΑΝ υλικό του Learn2craft εδώ!

Και μην ξεχνάς να μας ακολουθείς στα social μας και να μας κάνεις tag με το @learn2craft όταν χρησιμοποιείς κάποια από τις ιδέες που βρήκες εδώ!


σύμβολα πλυσίματος των υφασμάτων

Σχετικά άρθρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Απάντηση