0 Στο Ιδέες για crafters

Πως να διακοσμήσεις ξύλινη κρεμάστρα με decoupage

κρεμάστρα με decoupage

Εάν θέλεις να δοκιμάσεις την τεχνική του decoupage, αλλά και να δώσεις έναν άλλο αέρα στην ντουλάπα σου φέτος, τότε μπορείς να διακοσμήσεις μια κρεμάστρα με decoupage. Έλα να μάθεις πως!

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους να μεταμορφώσεις ένα αντικείμενο είναι η τεχνική του decoupage, ή αλλιώς η τεχνική της χαρτοπετσέτας.

Αρκεί λίγη κόλλα, λεπτό χαρτί τύπου χαρτοπετσέτα ή χαρτί αφής και μπορείς να δώσεις στα απλά ξύλινα και όχι μόνο αντικείμενα που έχεις στο σπίτι σου μια δεύτερη ζωή.

Η κρεμάστρα με decoupage είναι μια υπέροχη ιδέα, όχι μόνο για να δώσεις άλλο αέρα στη ντουλάπα σου, αλλά και για να φτιάξεις ένα διακοσμητικό αντικείμενο για το σπίτι σου ή να κάνεις δώρο σε αγαπημένα σου πρόσωπα.

Πάμε να σου δείξω πως θα την φτιάξεις.

Τα υλικά που θα χρειαστείς

Για να διακοσμήσεις την κρεμάστρα με decoupage θα χρειαστείς:

  • Μια ξύλινη κρεμάστρα κατά προτίμηση ανοιχτόχρωμη
  • Χαρτί αφής ή χαρτοπετσέτα σε χρώμα και σχέδιο της επιλογής σου
  • Κόλλα decoupage
  • Μαλακό επίπεδο πινέλο με λευκή τρίχα
  • Ψαλίδι

Βήμα 1: Κόβεις το χαρτί

Εάν επιλέξεις να διακοσμήσεις την κρεμάστρα σου με χαρτοπετσέτα, τότε θα χρειαστεί να κόψεις μικρότερα κομμάτια από το μοτίβο της και να τα κολλήσεις χωριστά.

Εναλλακτικά, μπορείς να “ντύσεις” ολόκληρη την κρεμάστρα με χαρτί αφής που είναι ανθεκτικότερο, κάνει δυστυχώς περισσότερες φουσκάλες, αλλά δίνει πιο ενιαίο αποτέλεσμα.

κρεμάστρα με decoupage

Βήμα 2: Προετοιμασία και κόλλα

Να πούμε σε αυτό το σημείο, οτι αν το αντικείμενο που θέλεις να διακοσμήσεις είναι ξύλινο, ή σε πιο σκούρο χρώμα, τότε μπορείς πριν κάνεις το decoupage να το βάψεις σε κάποιο ανοιχτό χρώμα. Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι πιο φωτεινό και θα αναδειχτούν τα σχέδια της χαρτοπετσέτας ή του χαρτιού αφής.

tip: Για να έχεις καλύτερο έλεγχο της κόλλας σου, τοποθέτησέ την σε κάποιο μπωλ ή πιατάκι για να μπορείς να δουλέψεις πιο άνετα.

κρεμάστρα με decoupage

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το decoupage και να εμβαθύνεις περισσότερο στην τεχνική αυτή, τότε μπορείς να κάνεις την εγγραφή σου στο σεμινάριο Crafting 365: Ένας χρόνος δημιουργία!

Στο σεμινάριο αυτό κάθε μήνα θα δοκιμάζουμε και μια καινούργια τεχνική! Και η πρώτη από αυτές είναι και το decoupage! Μάθε περισσότερα για το σεμινάριο αυτό πατώντας επάνω στη φωτό ή συμπληρώνοντας τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα! Θα σε περιμένουμε!


Βήμα 3: Κόλλα στο αντικείμενο

Πέρασε μικρή ποσότητα κόλλας με το πινέλο επάνω στην κρεμάστρα σου. Η έμφαση είναι στο μικρή ποσότητα!

Βήμα 4: Κόλλησε το χαρτί επάνω στην κρεμάστρα

Τοποθέτησε προσεκτικά το χαρτί που έχεις κόψει επάνω στην κρεμάστρα και με τα δάχτυλά σου, κόλλησε το χαρτί όσο πιο ομοιόμορφα μπορείς.

Στη συνέχεια με το πινέλο σου και μικρή ποσότητα κόλλας πέρασε το χαρτί με κόλλα και από την επάνω του πλευρά.

Βήμα 5: Τα τελειώματα του χαρτιού

Παραδοσιακά στο decoupage μπορείς να “γυρίσεις” το χαρτί που περισσεύει από το αντικείμενό σου στα πλάγια και να το κολλήσεις για να έχεις ένα ωραίο τελείωμα.

Εγώ ήθελα να πειρασματιστώ, και μιας και το χαρτί αφής είναι όπως είπαμε ανθεκτικότερο, πέρασα κόλλα μέχρι την άκρη της κρεμάστρας και μετά τράβηξα το χαρτί να κοπεί σύριζα με την κρεμάστρα μου. Σε κάποια σημεία που δυσκολεύτηκα βοήθησα και με ένα κοπίδι.

κρεμάστρα με decoupage

Η κρεμάστρα είναι έτοιμη!

Αφού ολοκληρώσεις το κόλλημα και το κόψιμο των κομματιών χαρτιού που περισσεύουν θα χρειαστεί να αφήσεις την κρεμάστρα σου στην άκρη να στεγνώσει. Εάν θέλεις μπορείς να την περάσεις και με κάποιο βερνίκι για να είναι πιο ανθεκτική, ή να επιλέξεις κάποια κόλλα που να έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

κρεμάστρα με decoupage

Μια ωραία ιδέα για να αξιοποιήσεις και με λίγο διαφορετικό τρόπο την κρεμάστρα αυτή, είναι να την προσθέσεις μικρά καρφάκια ή γατζάκια και να την στολίσεις σε κάποιον τοίχο ή στην εσωτερική πόρτα της ντουλάπας σου. Εκεί μπορείς να κρεμάσεις κοσμήματα ή μαντήλια, γραβάτες κτλ.

Εύχομαι να βρεις τον χρόνο να την δοκιμάσεις! Καλή επιτυχία!

Εάν σου άρεσε αυτό το project τότε ρίξε μια ματιά και στο άρθρο “Πώς ντύνουμε μια γλάστρα με ύφασμα” για να δοκιμάσεις και την διακόσμηση αντικειμένων με ύφασμα!

κρεμάστρα με decoupage

Σχετικά άρθρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Απάντηση