0 Στο Ιδέες για crafters

Ράβουμε χειμωνιάτικο λαιμό από ύφασμα φανέλα

λαιμό από ύφασμα

Όταν πιάνουν τα κρύα η ιδανική λύση για να κρατηθείς ζεστός/ ή είναι να τυλιχτείς με έναν χειμωνιάτικο λαιμό από ύφασμα. Έλα να σου δείξω πως θα ράψεις τον δικό σου από ύφασμα φανέλα!

Είμαι σίγουρη οτι τους έχεις δει παντού αυτούς τους λαιμούς. Ήρθαν στη ζωή μας για να συμπληρώσουν το κλασικό κασκόλ και να φέρουν μαζί τους την ζεστασιά. Στα αγγλικά θα τους βρεις ως infinity scarves, δλδ κασκόλ που είναι ενωμένα στην αιωνιότητα και αυτό γιατί το σχήμα τους θυμίζει το σύμβολο του άπειρου. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα κασκόλ που έχουν ενωθεί οι άκρες του. Πάμε να δούμε πως θα φτιάξεις τον δικό σου λαιμό από ύφασμα φανέλα.

Για αυτό το project διάλεξα ύφασμα φανέλα γιατί έχω μια μικρή ευαισθησία στον λαιμό μου… με πιάνει εύκολα φαγούρα και κοκκινίζω εάν το ύφασμα είναι μάλλινο και με τσιμπάει. Αυτό το ύφασμα είναι σούπερ μαλακό, χωρίς όμως να χάνει τίποτα από το απαραίτητο για την εποχή χουχούλιασμα.

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τον λαιμό από ύφασμα είναι:

  • 2 μέτρα ύφασμα σε χρώμα της επιλογής σου
  • Ψαλίδι και μέτρο
  • Κλωστή σε χρώμα που να ταιριάζει
  • Τα ραφτικά σου (καρφίτσες, μολυβάκι σημαδέματος κτλ)
  • Την ραπτομηχανή σου

tip: Πριν πάρεις φόρα και αρχίσεις να κόβεις να σου θυμίσω οτι πρέπει να πλύνεις το ύφασμά σου για να μπει όσο είναι να μπει και να δεις και πόσο ξεφτίζει στις άκρες.

Εάν το ύφασμά σου είναι καρώ όπως το δικό μου, τότε θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να μετρήσεις και να κόψεις το ύφασμα που θα χρειαστείς. Οπότε το επόμενο βήμα είναι να σημαδέψεις επάνω στο ύφασμα και να κόψεις μια λωρίδα διάστασης 55εκ επί 1.70εκ.

Στη συνέχεια διπλώνεις την λωρίδα αυτή στη μέση, στην μεγάλη της διάσταση, καλή με καλή πλευρά και καρφιτσώνεις. Θα έχεις δηλαδή έναν σωλήνα με μήκος 1.70εκ.

tip: Εάν το ύφασμα είναι καρώ ή ριγέ τότε προσπάθησε όταν καρφιτσώσεις να ευθυγραμμίσεις το σχέδιο για να έχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Ώρα για την ραπτομηχανή!

Δοκίμασε πρώτα σε ένα μικρό κομμάτι ύφασμα πως συμπεριφέρεται η βελόνα σου. Εάν σε δυσκολεύει, τότε μπορείς να αλλάξεις σε universal. Βάλε στις ρυθμίσεις της μηχανής σου ζιγκ ζαγκ γαζί και μεγάλωσε το μήκος και το περιθώριο ραφής. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι γιατί το συγκεκριμένο ύφασμα μαδάει αρκετά.

Μπορείς αν θέλεις να κάνεις επιπλέον τελείωμα και στην άκρη της ραφής σου.

Γαζώνεις από την μια άκρη στην άλλη, εκεί που καρφίτσωσες και γυρίζεις τον σωλήνα σου τα μέσα έξω.

Παρόμοια tips σχετικά με τις ρυθμίσεις της ραπτομηχανής καθώς και όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για τα γαζιά θα βρεις στα σεμινάρια ραπτικής του Learn2craft.gr!

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα σχετικά, τότε μπορείς να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου στην παρακάτω φόρμα και να επισκεφτείς το seminars. learn2craft.gr!


Το μόνο που μένει είναι να ενώσουμε τον λαιμό από ύφασμα!

Γυρίζεις προς τα μέσα το ύφασμα στην μια άκρη του λαιμού, σαν να στρίφωνες και στη συνέχεια βάζεις μέσα στο άνοιγμα την άλλη άκρη του λαιμού.

Μπορείς είτε να τα ενώσεις ίσια ή να κάνεις μια στροφή όπως έκανα εγώ στη φωτογραφία. Καρφιτσώνεις καλά, ιδανικά προσέχοντας την ευθυγράμμιση του σχεδίου (εγώ εδώ ξεχάστηκα).

Κάνεις ένα ίσιο, πυκνό γαζί για να στερεωθεί καλά η ένωση του λαιμού και είναι έτοιμο!

Το κασκόλ λαιμός από ύφασμα είναι έτοιμος για να σε ζεστάνει τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Το project αυτό είναι ιδανικό ακόμη και για αρχάριους και αποτελεί ιδανική λύση για να φτιάξεις δώρα για όλα σου τα αγαπημένα πρόσωπα, όλων των ηλικιών και φύλων!

Προτείνω να επιλέξεις να κάνεις την στροφή στην ένωση του λαιμού γιατί θα σου δώσει περισσότερο όγκο όταν θα φοράς τον λαιμό γύρω από τον λαιμό σου.

Ιδανική πρόταση για να τον φορέσεις είναι να τον τυλίξεις δύο φορές γύρω από τον λαιμό σου, μέσα από το μπουφάν ή το παλτό σου.

Καλοφόρετος και καλό χειμώνα!

λαιμό από ύφασμα

Εάν σου άρεσε αυτό το project τότε ρίξε μια ματιά και στα υπόλοιπα project για τον χειμώνα όπως το “Κασκόλ κουβερτάκι χωρίς ράψιμο” ή στα “Φακελάκια ρυζιού για ζεστά χέρια”.

λαιμό από ύφασμα
λαιμό από ύφασμα

Σχετικά άρθρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Απάντηση