0 Στο Ιδέες για crafters

Φτιάξε χειροποίητα καρτάκια δώρων

Στα πλαίσια της προσπάθειας τα δώρα για τα αγαπημένα μας πρόσωπα να είναι χειροποίητα, έλα να δούμε παρέα πως μπορείς να φτιάξεις και χειροποίητα καρτάκια δώρων για να τα συνοδεύσουν! Είναι πραγματικά πολύ εύκολο!

Μαζί με ένα δώρο είναι πάντα ωραίο, άσχετα με το πόσο μακρινό ή κοντινό σου πρόσωπο είναι ο παραλήπτης, να λαμβάνει και ένα καρτάκι με μερικές ευχές ή έστω το όνομα αυτού που κάνει το δώρο.

Τις προηγούμενες δεκαετίες τα καταστήματα με κάρτες κυριολεκτικά “σάρωναν” την αγορά. Τώρα έχουν περιοριστεί στα βασικά. Εμείς σου προτείνουμε μια νέα λύση! Να φτιάξεις τα δικά σου χειροποίητα καρτάκια δώρων για να τα χρησιμοποιείς για τα δώρα που ετοιμάζεις για τα κοντινά σου πρόσωπα.

Πάμε να δούμε πως μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου μοναδικά χειροποίητα καρτάκια δώρων.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι απλά και μπορείς να τα έχεις στο σπίτι σε ετοιμότητα:

  • Χαρτί της επιλογής σου (κατά προτίμηση χοντρό χρωματιστό χαρτόνι)
  • Ψαλίδι και πατρόν ή κόφτη σε σχήμα της επιλογής σου
  • Σφραγίδες και μελάνι
  • Καλό στυλό ή μαρκαδοράκι για τις ευχές

Το χαρτί που θα χρησιμοποιήσεις μπορεί να το αγοράσεις από κάποιο βιβλιοπωλείο ή κατάστημα με υλικά χειροτεχνίας ή να ανακυκλώσεις παλιές συσκευασίες, κάρτες ή εξώφυλλα!

Κόβεις τα καρτάκια

Εάν έχεις κόφτη όπως αυτόν στη φωτογραφία τότε κάνεις την ζωή σου σίγουρα πιο εύκολη. Εάν δεν θέλεις να επενδύσεις σε κάτι τέτοιο μπορείς πάντα να φτιάξεις ένα πατρόν στο σχήμα κάρτας που θέλεις, να γυρίσεις το χαρτί σου ανάποδα, να αντιγράψεις τα σχέδια και να κόψεις προσεκτικά με ένα ψαλίδι.

Ο τρόπος που επέλεξα εγώ είναι σίγουρα απλούστερος, αλλά θέλει και προσοχή να τοποθετείς σωστά τον κόφτη σου, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο. Γι’ αυτόν τον λόγο έχουν οι κόφτες και παραθυράκι για να βλέπεις ποιό μοτίβο από το χαρτί σου κόβεις και την απόσταση από τα άλλα καρτάκια.

χειροποίητα καρτάκια δώρων

Σφραγίζεις κείμενο ή σχέδια της επιλογής σου

Στη συνέχεια μπορείς να χρησιμοποιήσεις σφραγίδες για να ορίσεις που θα μπει το όνομα του αποστολέα και του παραλήπτη του δώρου ή να διακοσμήσεις τα χειροποίητα καρτάκια δώρων με σχέδια που σου αρέσουν.

Έχω μια ιδιαίτερη μούρλα με τις σφραγίδες και τα μελάνια και έχω μια αρκετά μεγάλη συλλογή. Εάν εσύ δεν έχεις δεν θέλω να μου πτοηθείς. Εκτός από το οτι μπορείς να βρεις πολύ οικονομικές σφραγίδες παντού, ακόμη και σε καταστήματα με παιχνίδια, έχεις πάντα την επιλογή να κάνεις κάτι με το χέρι… από το να γράψεις χειρόγραφα το μήνυμά σου ή να κάνεις τα δικά σου σχέδια!

Μπορείς πάντα να πας σε κάτι πιο μινιμάλ και ασπρόμαυρο όπως έκανα εγώ (ταίριαζε με το project μην με κράζεις) ή να δοκιμάσεις κάτι πιο χρωματιστό και χαρούμενο, ανάλογα πάντα με την περίσταση!

χειροποίητα καρτάκια δώρων

Άφησε τα καρτάκια σου να στεγνώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσεις και πριν γράψεις επάνω τους. Είναι κρίμα να κάνεις τόση δουλειά και να χαλάσει από μια μουτζούρα.

Εάν θέλεις να τα κρεμάσεις, τότε θα χρειαστεί να κάνεις και μια τρύπα σε σημείο που σε βολεύει και να περάσεις ένα σχοινάκι για να δέσεις το καρτάκι επάνω στο δώρο.

Εναλλακτικά μπορείς να το βάλεις μέσα στη συσκευασία του δώρου ή να το πιάσεις με ένα μικρό μανταλάκι. Ξέρεις εσύ… είμαι σίγουρη οτι θα βρεις τον κατάλληλο τρόπο!

Και πριν σε αφήσω να πας να φτιάξεις τα δικά σου χειροποίητα καρτάκια δώρων, μερικά tips σε περίπτωση που χρησιμοποιήσεις σφραγίδες.

Για να αντέξουν οι σφραγίδες σου στον χρόνο και να τις έχεις να τις χαίρεσαι για πολλά πολλά χρόνια, τότε αμέσως μόλις τελειώσεις και πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι θα πρέπει να τις πλύνεις! Αρκεί μια παλιά οδοντόβουρτσα και λίγο απορυπαντικό πιάτων, καλό, αλλά απαλό τρίψιμο. Και βουαλά!

Μην ξεχάσεις να ξεβγάλεις καλά τον νεροχύτη σου να μην μείνει κάπου μελάνι.

Εάν οι σφραγίδες έχουν ξύλινη βάση, τότε μπορείς να τις βάλεις να στεγνώσουν στο καλοριφέρ ή κάπου που έχει ζέστη. Ιδανικά όχι σε πολλή ζέστη και ήλιο για να μην χαλάσει το λάστιχο. Έτσι, οι σφραγίδες σου θα είναι πάντα έτοιμες για χρήση με διάφορα χρώματα μελάνι.


Αυτός είναι, λοιπόν, ένας τρόπος να φτιάξεις τα δικά σου χειροποίητα καρτάκια δώρων!

Προτείνω να πειραματιστείς με διαφορά χαρτόνια, σχήματα και σχέδια για να έχεις πάντα ποικιλία…

Μάλιστα μια καλή ιδέα είναι να φτιάξεις περισσότερα από όσα χρειάζεσαι κάθε φορά και να φυλάς τα επιπλέον σε ένα ωραίο κουτί. Έτσι, θα έχεις πάντα έτοιμα διάφορα καρτάκια όταν έχεις να κάνεις ένα δώρο!

Εάν έχεις διάθεση στείλε μου να δω τα δικά σου χειροποίητα καρτάκια δώρων στο Instagram του Learn2craft.gr εδώ!

Ψάχνεις ιδέες για δώρα;

Ρίξε μια ματιά στα άρθρα “6+1 ιδέες για χειροποίητα χριστουγεννιάτικα δώρα” και “Ιδέες για χειροποίητα δώρα για τους αγαπημένους σου #1

χειροποίητα καρτάκια δώρων

Σχετικά άρθρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Απάντηση