0 Στο Ιδέες για crafters

Ράβουμε μπαντάνες για σκύλους με πολύχρωμα υφάσματα

μπαντάνες για σκύλους

Αυτό το project είναι αφιερωμένο σε όλους τους τετράποδους φίλους μου! Σε αναζήτηση ιδέας για να ράψω κάτι με τα μικρά μου υφάσματα σκέφτηκα αυτές τις μπαντάνες για σκύλους με μια μικρή τσαχπινιά για να μένει η μπαντάνα επάνω στο λουρί! Έλα να σου δείξω πως τις έφτιαξα!

Οι μπαντάνες για σκύλους είναι το τέλειο δώρο για σκυλογονείς και είναι ιδανικό project ακόμη και αν είσαι αρχάριος στη ραπτική. Πάμε να δούμε αναλυτικά πως μπορείς να φτιάξεις τις δικές σου για να τις κάνεις δώρο στα αγαπημένα σου τετράποδα.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

 • Ύφασμα της επιλογής σου – εγώ διάλεξα υφάσματα και σχέδια ανάλογα και με το τρίχωμα και την ιδιοσυγκρασία του κάθε σκύλου 🙂
 • Ψαλίδι
 • Χαρτόνι για το πατρόν
 • Κλωστή
 • Μεζούρα ή χάρακα
 • Μολύβι σημαδέματος
 • Καρφίτσες
 • Σίδερο
 • Ραπτομηχανή

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να φτιάξεις το πατρόν σου. Επειδή οι σκύλοι έρχονται σε διαφορετικά μεγέθη, έφτιαξα 3 πατρόν για μεγαλόσωμα, μεσαία και μικρόσωμα σκυλάκια.

Οι διαστάσεις είναι ως εξής.

 • Large: 20εκ πλάτος, 6εκ ύψος για τον σωλήνα και 20εκ ύψος από την άκρη ως την μύτη της μπαντάνας
 • Medium: 18εκ, 5εκ, 18εκ
 • Small: 15εκ, 4εκ, 15εκ

Αφού φτιάξεις το πατρόν που ταιριάζει στον σκύλο για τον οποίο προορίζεται η μπαντάνα, παίρνεις το ύφασμα σου και το διπλώνεις καλή με καλή. Τοποθετείς την άκρη του πατρόν ακριβώς επάνω στη δίπλωση.

Με το μολύβι σημαδέματος αντιγράφεις το πατρόν επάνω στο ύφασμα, στερεώνεις με καρφίτσες και κόβεις. Προσοχή εκεί που είναι η δίπλωση του υφάσματος δεν θα κόψεις!

Ανοίγεις το ύφασμα, όπως στη φωτογραφία, με την ανάποδη πλευρά προς τα εσένα και γυρίζεις τις άκρες 0.5εκ προς τα μέσα με τη βοήθεια του σίδερου και στην συνέχεια άλλη μια φορά 0.5εκ για να κάνεις στρίφωμα. Ράβεις μόνο το στρίφωμα στη ραπτομηχανή.

Στη συνέχεια διπλώνεις ακριβώς στην μύτη, καλή με καλή την μπαντάνα και ράβεις με 1εκ περιθώριο ραφής το V της μπαντάνας από εκεί που τελειώνει το στρίφωμα στην κάθε πλευρά. Κόβεις με το ψαλίδι σου την μύτη προσεκτικά.

Γυρίζεις τα μέσα έξω και σιδερώνεις καλά για να πάνε όλα στη θέση τους.

Τέλος, κάνεις και μια ραφή εκεί που τελειώνει το άνοιγμα δεξιά και αριστερά στην μπαντάνα για να φτιάξεις έναν σωλήνα. Από εκεί θα περάσει το κολλάρο του σκύλου για να “φορέσει” την μπαντάνα.

μπαντάνες για σκύλους

Οι μπαντάνες για σκύλους είναι έτοιμες! Εκτός από εύκολο και γρήγορο project ραπτικής είναι και μια έξυπνη ιδέα για δώρο για όσους έχουν τετράποδους φίλους, που σίγουρα θα εκτιμήσουν! Και φυσικά αφού δοκιμάσεις μην φτιάξεις μόνο μια, αλλά πολλές για διαφορετικές εμφανίσεις στη βόλτα!

Tip: Ανάλογα με τον σκύλο για τον οποίο προορίζεται η μπαντάνα και το πάχος του κολλάρου που φοράει μπορείς να προσαρμόσεις τις διαστάσεις της μπαντάνας για μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση.

μπαντάνες για σκύλους

Και εδώ οι πρώτοι ικανοποιημένοι πελάτες ποζάρουν με τις μπαντάνες τους!

Εάν σου άρεσε αυτό το project ραπτικής, τότε ρίξε μια ματιά και στο πως να φτιάξεις “Υφασμάτινους σελιδοδείκτες για τα βιβλία σου”.

Σχετικά άρθρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Απάντηση